maanantai 3. elokuuta 2009

Tarinoita mustikkametsältä

Lähdettiin tosiaan sitten eilen mustikkaan. Alkuun kuljettiin metsässä ja etsiskeltiin mustikoita, joita löytyikin ihan kivasti, muttei kuitenkaan oikein kunnolla. Kauempana jyrisi ukkonen ja näkyi tummia pilviä. Meidän poiminta-alueella paistoi kuitenkin aurinko.

Jatkoimme syvemmälle metsään, kunnes löysimme oikean mustikka-apajan. Siinä sitten olisi nopeasti kerännyt puolet lisää, mutta ukkonen alkoi kuulua vähän turhan kovaa ja sanoin sitten tuolle miehekkeellekin, että eikös me voitaisi jo lähteä takaisin. Kohta sitten lähdettiinkin ja käveltiin melko rivahkaa tahtia. Itse en oikein pidä ukkosesta, jos olen ulkona, mutta sisältä katson mielelläni. Oltiin sitten jo melkein perillä, kun salama välkähti jossain yläpuolella ja jyrisi kovaa. Sitten miehekekin jo sanoi, että kannattaa laittaa juoksuksi, jos ei halua kastua ihan litimäräksi. Kerkesimme onneksi juuri katoksen alle ennen pahinta sadetta. En varmaan koskaan ole pelännyt ennen noin paljoa, kuin tuolloin.


Mutta saimme me mustikoitakin ja nyt ne pitäisi varmaan pakastaa, ainakin osa. Osasta voisi leipoa jotain tänään... Tekisiköhän sitä piirakkaa vai muffinsseja. Kyllä elämä sitten osaa olla hankalaa. Maistuuko sinulle paremmin mustikkapiirakka vai mustikkamuffinssit?

1 kommentti:

  1. Nyt, kun kommentoin jo tuota aiempaakin niin pistänpäs mielipiteeni kaikesta huolimatta tähänkin: äitini tekee mustikkapiirakan oikeaan pullataikinaan, eikä tavalliseen torttupohjaan ja mustikat ovat hillomaisessa seoksessa, ja se on nannaa! :)

    VastaaPoista