perjantai 31. heinäkuuta 2009

Haaveissa lomamatka

Minulla on ihan hirveä matkakuume. Poikaystävälläni on lomaa elokuun puolessa välissä ja yliopistomaailmaankin tarvitsee palata vasta syyskuun alussa, joten siinä olisi hieno ajankohta lähteä matkalle. Harmikseni poikaystäväni ei ole yhtä innostunut reissaamisesta kuin minä. Nyt on kuitenkin jo pientä lämpenemistä ajatukselle hänenkin suunnaltaan ja tuossa yksi päivä tutkailtiin jo matkatarjontaa. Päädymme luultavasti johonkin kaupunkilomaan, jos nyt edes matkalle pääsemme. Tässä muutama kohde, jotka minua miellyttäisivät.

1. Pariisi
Olen kerran käynyt Pariisissa, mutta visiitti oli niin lyhyt, että haluan sinne ehdottomasti uudestaan. Poikaystävänikin on siellä käynyt, mutta hänkin olisi valmis lähtemään sinne uudestaan.

2. Rooma
Rooma on aina kiehtonut minua monipuolisuutensa takia. Täällä olisin varmasti jo käynyt, jos kaikilla matkaseuralaisillani ei olisi jotain Roomaa vastaan. Jostain kumman syystä poikaystävänikään ei hyppinyt riemusta kattoon, kun ehdotin lomaa Romaan.


3. Bratislava
Tämä olisi täysin uusi tuttavuus meille molemmille. Kummallakaan ei ole mitään tietoa kyseistä paikasta, mutta pikainen kurkistus wikipediaan kertoi, että tämäkin voisi olla kiva. Muut tähän listatuista kohteista on sellaisia suht "varmoja", mutta tämä olisi jotain ihan uutta.

4. Wien
Tämä on sellainen kaupunki, jonne haluaisin lähteä häämatkalle, mutta ei kai se haittaa, vaikka sen käy jo aikaisemminkin katsastamassa. Kysymys kuuluukin, haluanko lähteä häämatkalle Wieniin täysin tuntemattomana vai tunnettuna. Tai jos paikka on ihan tylsä (mihin en kyllä usko), voin aina vaihtaa häämatkakohdetta.

5. Lontoo
Lontoota vain yksinkertaisesti rakastan! Olen käynnyt siellä pariinkin kertaan, mutta mieleni tekee sinne aina uudestaan. Paljon nähtävää, loistavat shoppailumahdollisuudet ja brittienglanti, mitä muuta ihminen voi kaivata lomamatkaltaan?

(Kuvat Lontoosta vuodelta 2007)

Mitä kohdetta sinä suosittelisit? Mikä on ollut sinun paras lomamatkasi?

3 kommenttia:

  1. Heippa, eksyin ihan sattumalta blogiisi ja heti ensimmäinen postaus oli sellainen johon haluan sanani sanoa :)

    Elikkä, Roomasta olen itse pitänyt paljon! Todellakin visiitin arvoinen. Vaikka itse yritän aina tutustua uusiin paikkoihin niin Roomaan kyllä palaisin takaisin heti! Toiseksi, Bratislava oli mielestäni melko tylsä. Kaksi päivää riittää hyvin kaupungin läpi koluamiseen. Olihan siellä kiva käydä ja hieno kaupunki, mutta pidempää lomaa siellä en saisi kulutetuksi. Ja tähän asiaan liittyen, Wien on myös Rooman lisäksi hienoimpien paikkojen top-listalla. Wien on myös n.1 junamatkan päästä Bratislavasta, eli nämä kaksi kaupunkia on todella helppo yhdistää. Tai riippuu tietysti kuinka kauan olette suunnitelleet olevanne matkalla.

    Olen itsekin parikymppinen yliopisto-opiskelija ja jään varmaan seurailemaan blogiasi jatkossakin. Mahtavia kaupunkeja olitte kuitenkin miettineet, itse matkaan seuraavaksi Pariisiin! :) Mukavaa lomaa.

    VastaaPoista
  2. Kukka: Rooma houkuttaisi minua todella paljon, mutta poikaystäväni keksi uuden argumentin, miksei sinne voida lähteä. Hän ei kuulemma pidä italialaisista... Voi olla että jää matka tältä kesältä väliin ja keskitytään ensi kesään...

    Hauskaa reissua sinulle sinne Pariisiin ja kiva jos jäät seurailemaan!

    VastaaPoista
  3. Eksyin sattumalta tänne MouMou mouruaa -blogin kautta ja ajattelinpa sanoa sanasen nyt tässä, kun noita kaupunkeja pohditte!
    Minä en ole Roomassa käynyt, mutta voin suositella Firenzeä kyllä. Tai kaipa sekin riippuu mitä lomaltaan pääasiassa haluaa, mutta minä rakastuin ehdottomasti Firenzeen ja voisinpa vaikka muuttakin sinne! Ja italialaiset ovat todella mukavia ja avuliasta porukkaa, tai ainakin meille ja Firenzessä. Puhumattakaan italialaisesta jäätelöstä ja juustokakusta. :)

    Jään varmasti itsekin seurailmaan blogiasi! :)

    VastaaPoista