tiistai 26. elokuuta 2008

Opiskelijan perunamunakas

Olette varmaan usein tulleet miettineeksi, mitä tekisitte, kun jääkapista löytyy kaksi perunaa ja kaksi kananmunaa. Enää teidän ei tarvitse asiaa pohtia, sillä kerron teille, miten näistä aineksista voi valmistaa herkullisen opiskelijabudjettiin sopivan illallisen tai vaikka aamiaisen. (Avainsanat: halpa, herkullinen ja monipuolinen)


Ensimmäisenä pese perunat (ja halutessasi kuori), jonka jälkeen viipaloi perunat (raakana tai keitettynä, ei väliä). Muista varoa tässä hommassa kynsiäsi, sormilla ei niin väliä. Jos siis päätät paloitella sormesikin, jälki saattaa näyttää tältä:


Seuraavaksi ota esille paistinpannu ja lisää pannulle tilkka öljyä ja perunat. Paista kunnes perunat ovat kypsähköjä.


Sitten otetaan kananmunat, rikotaan ne ja kaadetaan pannulle. Tässä vaiheessa yleensä lisään mausteetkin. Maustaa voi oman makunsa ja maustevarastonsa mukaan.


Paista munakas molemmilta puolilta, jonka jälkeen tarjoile se vaikka salaatin kanssa.


Herkullisia ruokahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti