torstai 10. huhtikuuta 2008

Juustosarvet

Tiistaina ja tänään olen saanut noita verhoja etenemään, niin että nyt on valmiina valkoinen verho ja puolet toista punaista. Tai no verhot tulevat siten, että olohuoneeseen tulee 1,5m punaista, 3m valkoista, 1,5m punaista ja ruokahuoneen ikkunaan 3m punaista. Mitat ovat siis leveyksiä. Nykyiset makuuhuonseessa olevat verhot siis jäävät tänne pitemmäksi aikaa, vaikka ajattelin aluksi siirtää ne ruokahuoneeseen ja etsiä toiset makuuhuoneeseen. Onneksi noita verhoja on sen verran helppo siirtää, että voin vaihtaa vaikka kaikki talon verhot melko nopeasti toisiin.

Viime aikoina ei ole paljoa tehnyt mieli kirjoittaa mistään ruokaan liittyvästä sattuneesta syystä, mutta nyt olen siihen vihdoin valmis. Haluan nimittäin jakaa nämä herkulliset juustosarvet kaikkien kanssa.

Taikina on varsin yksinkertainen, määrä x jauhoja, x dl vettä, suolaa, leivinjauhetta ja vähän öljyä. Jauhojen ja veden määrällä saa sitten säädettyä, kuinka paljon taikinaa haluaa. Itse olen laittanut 2dl vettä ja olen tehnyt 16kpl, eli kaksi kiekollista.

Kun taikina on valmis, laitoin taikinan puoliksi ja tein ensin toisesta puolesta ympyrän, jonka jaoin kahdeksaan osaan. Jokaiseen osaan laitoin juustoviipaleen ja aurajuustoa. Sitten vain käärin ja siirsin pellille. Ennen uuniin laittoa voitelin sarvet munalla ja paistoin 225 asteessa, kunnes olivat kauniin värisiä. Sitten vain herkuttelemaan! Ihanan juustoisia.


Mutta nyt taitaa lettutaikina olla jo valmis paistettavaksi, joten paistohommiin.

1 kommentti: