sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Tekemistä sadepäivälle

Kesään mahtuu monen aurinkoisen päivän lisäksi sadepäiviä. Toivon kuitenkin, että nyt on aurinkoinen päivä, sillä jos on niin minä olen löhöämässä ulkona auringossa ja toivomassa kaunista rusketusta. Muistakaa kaikki olla varovaisia sen auringon kanssa ettette pala!

Päätin kerätä pienen listan erilaisista mahdollisista tekemisistä, joita ei sade estä.

  • Pelaa netistä löytyviä nettipelejä. Näitä löytyy vaikka kuinka ja niiden parissa saa kulutettua aikaa enemmän kuin tarpeeksi. Kuinka usein sitä huomaakin jumittuneensa koneelle pelaamaan Tetristä tai Bubblesia?
  • Siivoa esim. vaatekaappi tai tee suursiivous. Miten mukavaa onkaan, kun vaatekaappi on järjestyksessä ja paikat kiiltävät. Ja usein löytää kaikkea kivaa, joiden olemassaoloa tuskin muistaa.
  • Kerää vanhoista lehdistä yms. inspiroivia kuvia ja tekstejä ja aloita leikekirja tai kirjoita pitkään hiljaiseloa eläneeseen päiväkirjaasi uusimmat kuulumiset. Leikekirjan kuvia on sitten myöhemmin kiva katsella ja ehkä se päiväkirjakin muistuu täytettäväksi.
  • Lämpimänä kesäpäivänä voi hyvin mennä sateeseen hyppimään ja iloitsemaan. Päälle jotkin vaatteet, joiden kastuminen ei haittaa ja kengät ja sukat jätetään suosiolla sisään ja sitten vain nurmikolle kirmailemaan.
  • Jos ei ulkoilu innosta, niin sateesta voi nauttia myös sisällä. Keitä lämmintä teetä tai kaakaota, kuuntele sateen ropinaa ja omia ajatuksiasi ja katsele ikkunasta ulos. Nauti olostasi!
  • Kirjoita kirje. Kuinka mukaavaa onkaan ihan perinteisen etanapostilla lähetettävän kirjeen kirjoittaminen ja etenkin sellaisen vastaanottaminen. Kyllä se hyvä ystävä, vähään aikaan tapaamaton kaveri tai isovanhempi saa hymyn huulilleen vastaanottaessaan kirjeesi.
  • Etsi kirjahyllyn kätköistä tai kirjastosta jokin hyvä klassikkokirja tai vaihtoehtoisesti kävele vain kirjastoon ja etsi jokin entuudestaan sinulle tuntematon teos ja lue se. Hyviä kirjan valintaperusteita ovat esim. houkutteleva nimi tai silmää miellyttävä kansi.
  • Sitten on aina olemassa blogilista, jolta löytyy paljon hyviä blogeja.
Nyt on teidän vuoronne. Mitkä ovat teidän vinkkinne sadepäiville?

1 kommentti:

  1. Olipa hyviä vinkkejä =) Itse innostun sateisinä päivinä tekemään kotona sellaisia asioita, joita ei jostains syystä koskaan muka ehdi...esim. siivoan ja järjestelen korukaappini. Leipominen on kans kivaa tai lettujen paistaminen...ja varsinkin syöminen ;-D

    Vain istuminen, oleminen ja sateen katselu ikkunasta kuulostaa ihanalta...pitäis yrittää itsekin, kun malttais pysähtyä...

    VastaaPoista