maanantai 30. kesäkuuta 2008

Kokeilunhalua ja ennakkoluulottomuutta

Tähän päivään on sisältynyt rutkasti ennakkoluulottomuutta, luovaa hulluutta sekä uhkarohkeutta. Nämä kaikki otetut riskit kuitenkin palkittiin herkuttelulla.

Tänään päätin kaupassa ostaa jotain uutta teetä ja mukaani tarttui paketti Clipperin vihreää teetä. Kyseessä on Reilun kaupan tuote. Hintaakaan tuolla ei ollut kuin 2,50€ ja paketti sisältää 25 pussia, joten ei tuo tee ollut mitenkään kalleimmasta päästä. Löysin myös sivun, jolla kerrottiin vihreän teen hyvistä puolista, joten jos tuohon on luottamista, niin olen tehnyt loisto-ostoksen.


Olen tänään myös miettinyt, kuinka hienoa olisi omistaa oma teepuu. Siitä sitten vain keräisi lehdet ja valmistaisi oman teen. Menestyisiköhän tuollainen sisätiloissa Suomessa ja mistä sellaisia saisi? Olisin melkein valmis maksamaan siitä vähän enemmänkin. Myös kasvatus- ja hoito-ohjeet kiinnostavat.

Teelle tarvittiin tietysti jotain seuraksi. Muka tyhjiä kaappeja katsellessani ajatukseni kiertelivät teeleipien kautta kauralastuihin/kaurakakkuihin. Miksi muuten kaikilla leivonnaisilla on useampi kuin yksi nimi? Muistelin joskus ala-asteikäisenä tehneeni melko useinkin kauralastuja välipalaksi ja päätin sitten kokeilla sitä reseptiä, jonka tuossa leipoessa muistin. Vähän kyllä epäillytti yksinkertaisuudellaan, mutta kauralastuja niistä tuli: nopeasti, helposti ja vaivattomasti!

Tarvitset:

125g margariinia
4½dl kaurahiutaleita
1½dl sokeria
½-1tl kardemummaa

1. Sulata margariini.

2. Mittaa ja sekoita muut aineet kulhossa.

3. Lisää sulatettu margariini ja sekoita.

4. Asettele taikina keoiksi pellille (nämä leviävät uunissa) ja paista n. 200 asteessa, kunnes näyttävät kekseiltä. Minulla uuni paistoi näitä n. 6min.

5. Anna hetki jäähtyä ja nauti.

Taikinan tekee viiteen minuuttiin ja paistamiseen se kaikki aika sitten meneekin. Sitten pääseekin herkuttelemaan tällaisella annoksella:


2 kommenttia: